Trijntje Oosterhuis tijdens de eerste repetitie
NOS Nieuws

Trijntje's 'Walk Along' niet populair bij bookmakers

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival maakt volgens de internationale wedkantoren maar weinig kans op succes. Over een week staat Trijntje Oosterhuis met haar nummer Walk Along in de eerste halve finale in Wenen, maar de meeste bookmakers verwachten niet dat ze doorstoot naar de finale.

In de verwachtingen van de Britse bookmaker William Hill staat Trijntje helemaal onderaan. Van de zestien landen die meedoen aan de eerste halve finale bezet ze, samen met Moldavië, een gedeelde laatste plaats.

De gokkers die hun geld inzetten bij wedkantoor Betfair zijn ook al weinig enthousiast over de kansen van Nederland. Ook daar bungelt Walk Along, dat geschreven is door zangeres Anouk, onder aan de lijst. Bij concurrent Paddy Power staat Nederland vijftiende; alleen Moldavië zal het volgens dat kantoor nog slechter doen.

België, dat ook in de eerste halve finale is ingedeeld, maakt volgens de bookmakers wel een grote kans om de finale te halen. Zweden en Italië worden getipt als winnaar van de finale.

Jubileum

Na de eerste halve finale volgende week dinsdag volgt donderdag de tweede. De tien beste inzendingen van iedere halve finale doen mee aan de finale volgende week zaterdag, aangevuld met Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en organiserend land Oostenrijk.

Ook Australië doet dit jaar mee. Vanwege het 60-jarig jubileum van het songfestival nodigde de organisatie het land eenmalig uit, omdat het evenement in Australië bijzonder populair is. Australië is automatisch gekwalificeerd voor de eindstrijd.

Jurk

Gisteren onthulde Trijntje bij haar eerste repetitie de zwarte jurk waarin ze zal optreden. Het tamelijk diepe decolleté deed het nodige stof opwaaien, maar Trijntje voelt zich er prettig in, zei ze. Volgens haar benadrukt deze jurk de lichaamsdelen die zij zelf het mooist vindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl