Van links naar rechts: Halbe Zijlstra (VVD), Arie Slob (CU), Bram van Ojik (GL), Diederik Samsom (PvdA) ANP

De politiek leiders in de Tweede Kamer hebben waarderende woorden voor de rol die vertrekkend GroenLinksleider Van Ojik vervulde in de Kamer en in de politiek

PvdA-leider Diederik Samsom noemt Van Ojik een bijzonder aardige collega met wie hij goed kon samenwerken, ondanks dat de PvdA in de coalitie zit en GroenLinks in de oppositie. "We hebben de afgelopen jaren, mede dankzij Bram, samen kunnen optrekken op belangrijke thema's als energie, sociale zaken en onderwijs. Ik hoop dat we die lijn kunnen voortzetten."

Humor

Ook VVD-fractievoorzitter Zijlstra heeft waarderende woorden. "Hij werd weggezet als een 'tussenpaus' maar heeft zich gemanifesteerd als een ware leider van GroenLinks. We zullen zijn humor en relativeringsvermogen missen", zegt Zijlstra. “Met Bram vertrekt een zeer kundig en vriendelijk collega. We zijn het politiek niet altijd met elkaar eens, maar hebben desondanks prettig en constructief samengewerkt."

Ook CDA-leider Buma zegt dat Van Ojik met zijn humor en relativering in het debat de juiste toon wist te raken. "En in de samenwerking als oppositiepartijen wisten we, ondanks de politieke verschillen, elkaar te versterken."

"Ik zal Bram van Ojik als collega missen en wens Jesse Klaver veel succes in zijn nieuwe rol", reageert ChristenUnie-leider Slob. Ook de anderen wensen opvolger Klaver, die de jongste fractievoorzitter ooit wordt, veel succes.

STER reclame