ANP
NOS Nieuws

Ahold bevestigt overnamegesprekken met Delhaize

Supermarktconcern Ahold bevestigt vandaag dat het fusiegesprekken voert met de Belgische supermarktketen Delhaize. Afgelopen zaterdag kwam via de Belgische zakenkrant De Tijd het bericht over fusiegesprekken naar buiten, maar woordvoerders van zowel Ahold als Delhaize wilden toen geen commentaar geven.

In een kort drieregelig persbericht zegt Ahold nu: "Ahold bevestigt dat er beginnende gesprekken zijn met de Delhaize-groep om de mogelijkheden te verkennen voor een samengaan van de twee bedrijven. Deze gesprekken kunnen wel of niet uitmonden in een overeenkomst. Het bedrijf zal, indien nodig, inhoudelijke updates geven over de voortgang, zoals de toezichtregels vereisen."

Snuffelen

Ahold en Delhaize snuffelden al eerder, in 2006, aan elkaar, maar die onderhandelingen liepen toen stuk op de prijs. Beide supermarktketens hebben een sterke positie op de eigen thuismarkt en in de Verenigde Staten en vullen elkaar geografisch goed aan. De supermarkten van Albert Heijn en Delhaize zijn vergelijkbare service-supermarkten.

Ahold is een stuk groter dan Delhaize, gemeten naar omzet en beurswaarde. Als de bedrijven samengaan, ontstaat er een supermarktreus met een omzet van meer dan 50 miljard euro.

Het vermoeden dat de twee in gesprek zijn leidde gisteren tot hogere beurskoersen. Ahold won 8 procent en Delhaize zelfs 15 procent. De bevestiging vandaag zorgde bij opening opnieuw voor stijgende koersen. Ahold staat kort na opening in Amsterdam op een winst van 3 procent en Delhaize noteert op de Brusselse beurs 2 procent hoger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl