Een leraar deelt examens uit op het Leidsche Rijn College ANP

De eerste dag van het eindexamen op de middelbare scholen heeft veel klachten opgeleverd over de vakken Nederlands op het vwo en Economie op de havo.

Bij het scholieren actiecomité LAKS kwamen meer dan 14.000 klachten over Nederlands binnen. "Nederlands was echt een vaag rot examen", twittert een jongen. Een meisje twittert: "Als dit met ieder examen zo gaat.....de helft kreeg hem ook niet op tijd af maar ik wel?"

Toch waren er ook vwo'ers voor wie het best meeviel. "Mijn hele klas komt met de één na de andere klacht over het Nederlands examen, terwijl ik hem best te doen vond?", twittert een meisje.

Havo

Ruim 8000 havo-leerlingen klaagden over het vak Economie. "Ik wil niet naar huis, want dan moet ik vertellen dat het slecht ging en dan gaat iedereen mij haten en ik heb niks verkeerds gedaan", twittert een meisje. 

Een docent Economie zegt dat het examen geen verrassingen bevatte, maar dat hij klachten over tijdsdruk wel kan begrijpen. "Er zitten altijd van die vragen tussen die net boven het oefenniveau zijn, dat is dan nét even iets anders dan ze geleerd hebben."

Vorig jaar kwamen bij het LAKS in totaal ruim 116.000 klachten binnen, waarvan 60.000 in de eerste week.

STER reclame