Gerard Bouman
NOS Nieuws

Politiebaas: ik maak plaats voor iedereen die beter is

De baas van de Nationale Politie, Gerard Bouman, heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op de politietop. In een interview in het AD ontkent hij dat hij het contact met de werkvloer kwijt is.

"Ik zit hier niet voor mezelf, ik zit hier voor de politie. Ik stap op als er iemand is die dit werk beter kan. Kritiek mag, maar er wordt veel onzin geschreven en gezegd. Je kunt me niet verwijten dat ik het contact met mijn mensen verloren heb", zegt Bouman (62). "Ik weet wat er speelt en wil goed voor mijn mensen zorgen."

Er is veel kritiek op de langlopende reorganisatie bij de politie. De bonden vinden dat Bouman zich onvoldoende inzet voor een goede oplossing van de problemen.

Megaklus

"Ik luister naar de kritiek als die zinvol is", zegt Bouman in het AD. "Daarom gaan we het tempo van veranderingen opnieuw bekijken. Het liefst zou ik mensen morgen zekerheid willen geven over hun positie en werkplek, maar het is zo gecompliceerd geworden. Het is een megaklus."

Bouman gaat in het interview niet in op de cao-onderhandelingen bij de politie. "Dat is de verantwoordelijkheid van de minister", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl