NOS Nieuws

Politie maakt eind aan Feyenoord-protest

Politie maakt eind aan 'project-F'-feest

De politie in Rotterdam heeft kort na 18.00 uur een einde gemaakt aan een feest van Feyenoord-supporters in de binnenstad. Het Stadhuisplein, waar zich honderden supporters hadden verzameld, werd door agenten omsingeld, waarna de fans afdropen.

Aan de randen van het plein zijn tien Feyenoord-aanhangers opgepakt, voornamelijk wegens het beledigen van agenten. Grote ongeregeldheden bleven uit.

Politie-acties

Het feest met de naam 'project F' was een reactie op het uitstel van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse. Het duel, dat eigenlijk vanmiddag had moeten worden gespeeld, is verplaatst naar morgen vanwege politie-acties. Uit protest besloten veel Feyenoord-aanhangers om in de stad te gaan 'borrelen'.

Het was de hele middag relatief rustig op het Stadhuisplein. Wel werden er rookbommen afgestoken. De gemeente zegt dat supporters vanaf 17.00 uur is gevraagd om het Stadhuisplein te verlaten. Vanaf dat moment werd ook geen alcohol meer geschonken.

Duizend man

Op het hoogtepunt van het feest waren er zo'n duizend mensen. Een groot aantal daarvan was al vertrokken toen de politie in actie kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl