ANP
NOS Voetbal

Reijners maakt definitieve WK-selectie Oranjevrouwen bekend

Bondscoach Roger Reijners heeft Maran van Erp opgenomen in de definitieve selectie voor het WK in Canada. De speelster van PSV speelde nog niet voor Oranje.

Claudia van den Heiligenberg is ondanks een knieblessure eveneens geselecteerd. Marthe Munsterman, de dochter van voormalig Twente-voorzitter Joop, is een van de afvallers.

Nederland maakt zijn debuut op het WK, dat van 6 juni t/m 5 juli plaatsvindt. De vrouwen zitten in een groep met Nieuw-Zeeland, China en gastland Canada.

Definitieve selectie

Doel: Loes Geurts (Kopparberg/Göteborg FC), Sari van Veenendaal (FC Twente) en Angela Christ (PSV/FC Eindhoven).

Verdediging: Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Dyanne Bito (Telstar), Merel van Dongen (Ajax), Stefanie van der Gragt (Telstar), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen) en Desiree van Lunteren (Ajax).

Middenveld: Anouk Dekker (FC Twente), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven), Tessel Middag (Ajax), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK) en Jill Roord (FC Twente).

Aanval: Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Vanity Lewerissa (Standard de Liège), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Vivianne Miedema (Bayern München) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl