Jasper Ockeloen op het podium van de Drielandenomloop 2015 ANP Pro Shots

Jasper Ockeloen is tweede geworden in de Ronde van Azerbeidzjan. De renner van de continentale wielerploeg Parkhotel Valkenburg waagde in de vijfde en laatste etappe een uiterste poging om de Sloveen Primoz Roglic uit de leiderstrui te rijden, maar ging strijdend ten onder. 

Ockeloen reed op 8 kilometer van de finish samen met Aleksandr Sjoesjemoin en Sergei Firsanov weg uit het peloton. Hij probeerde zo 34 seconden op Roglic in te lopen, maar zijn voorsprong werd nooit groot genoeg. Vlak voor de finish werd Ockeloen bijgehaald. Medevluchter Firsanov gaf nog één keer gas en hield net genoeg over om zijn handen als eerste in de lucht te mogen steken. 

Gat geslagen in de tweede etappe 

De 25-jarige Nederlander nestelde zich na de bergachtige tweede etappe in de top van het klassement. Die tweede etappe werd gewonnen door Roglic, die in 2010 als schansspringer deelnam aan de Winterspelen in Vancouver. Een half minuutje daarachter bevond Ockeloen zich samen met Chris Horner en Matej Mugerli. 

De kaarten voor het eindklassement waren daarmee geschud. Al wisselden Horner en Mugerli nog van plaats. De Amerikaan en winnaar van de Ronde van Spanje in 2013 eindigde zodoende op de vierde plaats in het algemeen klassement. 

Zakarin winnaar in 2014

Ilnoer Zakarin was vorig jaar de sterkste in Azerbeidzjan. De Rus won dit jaar de Ronde van Romandië en is nu actief in de Giro d'Italia.

STER reclame