Richairo Zivkovic Pro Shots

Bezoekers van trainingscomplex De Toekomst zullen gek hebben opgekeken. De slagboom werd opengedaan door Richairo Zivkovic, vorig jaar zomer nog overgenomen van FC Groningen voor drie miljoen euro.

Hij had dit seizoen veel liever in het nieuws gekomen met doelpunten. De realiteit is anders. De spits van Ajax overtrad dit seizoen meermaals de huisregels en daarom kwamen de Amsterdammers met een opmerkelijke straf: Zivkovic werd 's ochtends vroeg op de parkeerplaats van De Toekomst gezet en moest de slagboom omhoog doen voor passerende auto’s.

Frank de Boer

“Hij is inderdaad twee dagen parkeerwachter geweest, omdat hij weer te laat was”, bevestigde zijn zaakwaarnemer Sjaak Swart in Café Ajax Life. “Zo leert hij het wel af. Ik denk dat de straf bij trainer Frank de Boer vandaan komt.”

Zivkovic kwam vrijdagavond niet in actie met Jong Ajax en is ook niet opgenomen in de wedstrijdselectie van het eerste elftal, dat zondag SC Cambuur treft. 

Co Adriaanse deelde in zijn trainersloopbaan heel wat creatieve straffen uit ANP

Opmerkelijke straffen

Met de opmerkelijke straf komt De Boer in de buurt van een van zijn voorgangers Co Adriaanse. Shota Arveladze moest van Adriaanse tien keer langs een volle persruimte in de ArenA lopen na een wedstrijd, omdat hij was 'vergeten' de media te woord te staan. 

Keeper Bogdan Lobont kreeg telefoon tijdens een wedstrijdbespreking. Adriaanse werd gestoord in zijn praatje en was daar niet van gediend. Als straf liet hij de Roemeen een middag werken als receptionist bij Ajax. Lastig, want Lobont sprak amper Nederlands... 

Ook wanneer je te laat aanschuift bij het eten, maak je geen vrienden met Adriaanse. Dat weet Aron Winter. Hij kreeg in z'n eentje corvee en moest de tafels afruimen. 

Paaseieren

Bij AZ liet Adriaanse na een slechte wedstrijd de selectie naar paaseieren zoeken. Maar die waren wel erg lastig te vinden. Later bleek dat de oefenmeester helemaal geen eieren had verstopt.

Maar zijn zwaarste straf deelde hij uit in Tilburg. In een oefenduel met AA Gent verloor zijn ploeg Willem II. Adriaanse was woest. De spelers moesten hun autosleutels afgeven en te voet de 26 kilometer terug naar Tilburg afleggen. 

1999: Adriaanse laat falende spelers ruim 26 kilometer lopen

STER reclame