1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Cameron laat belangrijkste ministers op hun post

De Britse premier Cameron heeft verschillende ministers al laten weten dat ze ook in zijn nieuwe kabinet mogen plaatsnemen. Zo maakte hij een paar uur na zijn verkiezingsoverwinning bekend dat Philip Hammond minister van Buitenlandse Zaken blijft. 

Verder blijft Theresa May de minister van Binnenlandse Zaken en is Michael Fallon ook de komende tijd de minister van Defensie. George Osborne blijft op de post van Financiën.

Hammond volgde vorig jaar William Hague op als minister van Buitenlandse Zaken. Hij was daarvoor minister van Defensie. Die vacature is daarna ingevuld door Michael Fallon. 

Zowel Hammond als Fallon staat bekend als eurosceptisch. Hammond krijgt als belangrijke opdracht om te onderhandelen over de voorwaarden van het Britse lidmaatschap van de EU. Cameron heeft de Britten beloofd uiterlijk in 2017 een referendum te houden over de vraag of Groot-Brittannië in de EU moet blijven. 

  • AFP
    Philip Hammond, minister van Buitenlandse Zaken
  • EPA
    Michael Fallon, minister van Defensie

Absolute meerderheid

De Conservatieve Partij heeft een ​absolute meerderheid veroverd bij de parlementsverkiezingen. De partij van premier David Cameron komt uit op 331 van de 650 zetels in het Lagerhuis.

De afgelopen vijf jaar moest Cameron samenwerken met liberaal-democratische ministers. De leider van de Liberaal-Democraten, ​Nick Clegg, was de vice-premier. Die functie keert nu niet terug, omdat de Conservatieven de komende vijf jaar alleen kunnen regeren. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl