Tegen de verwachting in van technisch manager Brands, vertrekt Depay naar Manchester United ANP Pro Shots

Marcel Brands had het gevoel dat Memphis Depay zou vertrekken naar Paris Saint-Germain. De Franse club kon, net als Liverpool, aan de eisen van PSV voldoen en leek de beste papieren te hebben. Totdat Manchester United zich woensdagavond bij de Brabanders meldde.

"Zowel PSG, Liverpool als Manchester hadden belangstelling, maar vooral de Fransen waren erg concreet", vertelt Brands. "Woensdagavond meldde United zich nadrukkelijk en die waren er snel uit met de speler. Uiteindelijk is het Memphis zelf die beslist."

Marcel Brands over vertrek Depay

Wijnaldum: ongelooflijk trots

Aanvoerder van PSV Georgino Wijnaldum is "ongelooflijk trots" op zijn teamgenoot. "Hij heeft er hard voor gewerkt. Ik gun het hem van harte." Samen besloten ze dit seizoen in Eindhoven te blijven om met de Brabanders kampioen van Nederland te worden. Dat lukte.

"Vorig jaar waren we al toe aan een stap hoger. Toch zijn we gebleven en hebben we dit jaar de titel binnengehaald. Dit is de mooiste manier, om via de voordeur afscheid te nemen."

Bij United komt Depay trainer Louis van Gaal weer tegen. Samen waren ze succesvol tijdens het WK in Brazilië vorige zomer, waar Oranje derde werd. Wijnaldum: "Dat geeft natuurlijk vertrouwen. Ik kan me goed voorstellen dat Memphis onder meer gekozen heeft voor United omdat Van Gaal daar zit."

Wijnaldum: Depay wilde eigenlijk vorig jaar al gaan

Jaap Stam: Depay kan een ster worden

Oud-Mancunian Jaap Stam heeft zich op de site van Manchester United positief uitgelaten over de komst van de Nederlandse aanvaller. "United zoekt altijd snelle spelers die een man uit kunnen spelen, kansen creëren en doelpunten scoren. Zo'n speler is Depay. Dat laat hij nu al een paar seizoenen zien. Hij gelooft in zichzelf en dat is van belang om te slagen op Old Trafford."

Jaap Stam neemt de felicitaties van Edwin van der Sar in ontvangst na een overwinning op Fulham Pro Shots

Stam, die zelf tussen 1998 en 2001 tot tachtig wedstrijden in het rode shirt kwam, ziet in de aanwezigheid van Van Gaal een voordeel. "Hij kent hem natuurlijk goed. Van Gaal kennende geeft hij jonge spelers de tijd om te groeien en een plek in het team te veroveren."

STER reclame