Politie voor stadion de Kuip in Rotterdam
NOS Nieuws

Aboutaleb verbiedt Feyenoord-Vitesse

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb verbiedt de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van komende zondag. De acties bij de politie zijn daarvoor de reden, schrijft hij in een brief aan Feyenoord en de KNVB.

De politiebonden hebben aangekondigd dat Feyenoord-Vitesse "niet mag rekenen op volwaardige ondersteuning van de politie", door het cao-conflict dat ze hebben met minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie).

De KNVB wil alle duels in de laatste twee speelrondes tegelijkertijd laten beginnen. Door het verbod zal dat in de 33ste ronde niet lukken. De acht andere duels zijn wel op hetzelfde tijdstip, zo liet een KNVB-woordvoerder weten.

Openbare orde

Aboutaleb zegt dat hij het niet verantwoord vindt om risico te nemen. "De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen."

Nieuwe speeldatum

De KNVB stelt "teleurgesteld te zijn dat clubs, spelers en fans de dupe worden van een cao-conflict tussen politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie". De voetbalbond is met beide clubs in gesprek over een nieuwe datum voor de wedstrijd.

Aangezien volgende week zondag (17 mei) de laatste speelronde in de eredivisie op het programma staat, zal de wedstrijd zeer waarschijnlijk komende week ingehaald worden.

De KNVB wil uiterlijk morgen om 17.00 uur duidelijkheid hebben over een nieuwe speeldatum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl