William en Kate verlaten met Charlotte het ziekenhuis EPA

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben om privacy gevraagd nu ze met hun baby Charlotte naar hun huis in Norfolk zijn vertrokken. De politie deelt in de buurt brieven uit aan de media met een oproep het gezin met rust te laten. 

"In het verleden is de privacy van de koninklijke familie geschonden, vooral door fotografen met telelenzen", staat in de brief te lezen. "Na waarschuwingen is de situatie verbeterd en we willen u daar graag aan herinneren."

In de brief staat verder dat het gezin ervan uit mag gaan dat ze privacy hebben op het landgoed Sandringham. "We vertrouwen erop dat het voldoende is dit onder uw aandacht te brengen en dat verdere actie niet nodig is."

Geen toelichting

De politie wil verder geen toelichting geven op de brief. Ook een woordvoerder van het koningshuis zegt dat de brief voor zich spreekt.

William en Kate vertrokken afgelopen zaterdag uit het Londense ziekenhuis waar de bevalling had plaatsgevonden. Ze verblijven nu in een eigen landhuis op het landgoed Sandringham van koningin Elizabeth. 

STER reclame