Passagiers droegen zuurstofmaskers
NOS Nieuws

Noodlanding Transaviavlucht na wegvallen luchtdruk

Een Boeing 737-700 die onderweg was van Eindhoven naar Lissabon heeft aan het eind van de middag een noodlanding moeten maken in Lille. De luchtdruk in het Transavia-toestel was weggevallen.

Op een hoogte van 9 kilometer viel eerst aan de linkerkant van het vliegtuig de luchtdruk weg. Een paar seconden later gebeurde dat ook aan de rechterkant.

De zuurstofmaskers in het vliegtuig kwamen naar beneden. Passagiers roken daarvoor al een brandlucht achterin het vliegtuig.

Duikvlucht

De piloot zette een noodlanding in. Het vliegtuig maakte in 6 minuten een duikvlucht van 9 kilometer hoogte naar 3 kilometer. Normaal duurt dat zo'n 20 minuten. Tijdens de daling werden volgens een passagier enkele mensen onwel.

Volgens een passagier was er geen paniek boord, maar vooral "doodse stilte". Omdat de piloten ook zuurstofmaskers droegen, konden ze de passagiers pas op 3 kilometer hoogte informeren over de noodlanding.

Bus terug

Het vliegtuig, dat even na 17.00 uur was vertrokken, is veilig geland, zegt een woordvoerder van Transavia. De passagiers vliegen vanavond nog door naar Lissabon.

Wie niet verder durft, kan met de bus terug naar Eindhoven.

De vluchtgegevens van Transavia-vlucht HV6203

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl