'Geheime dienst heeft veel aandacht voor neonazi's'
facebook.com/pages/Oldschool-Society

De Duitse politie heeft mogelijk aanslagen voorkomen op asielzoekerscentra en moskeeën in het land. Agenten vielen vanochtend in verscheidene deelstaten binnen bij leden van de extreem-rechtse groep Oldschool Society (OSS). Justitie zegt dat die groep erop uit was om aanslagen op moskeeën en asielzoekerscentra te plegen. 

Bij de invallen zijn drie mannen en een vrouw gearresteerd. De jongste verdachte, de vrouw, is 22 jaar; de oudste verdachte is 56. De politie heeft in hun huizen onder meer "voorwerpen met een grote explosieve kracht" gevonden. 

Volgens justitie zijn de vier verdachten de kopstukken van OSS. De extreem-rechtse groep werd een half jaar geleden opgericht en wordt door justitie in Duitsland gezien als een terroristische organisatie. 

Het weekblad Der Spiegel meldt dat de leden mogelijk van plan waren om al snel hun eerste aanslag te plegen. Op welk doel, is niet bekendgemaakt.

Oprollen

Justitie kwam de verdachten op het spoor door informatie van de inlichtingendiensten. "In het verleden kon een groep als de NSU jarenlang z'n gang gaan en mensen vermoorden voor er werd ingegrepen. Nu zijn de inlichtingendiensten er meer op gebrand om dit soort groepen op te rollen", zegt NOS-correspondent Jeroen Wollaars.

STER reclame