De brandweer duwt water uit het Zeeuws Museum Manfred Berrevoets

Felle buien hebben verspreid over het land overlast veroorzaakt en niet alleen op de bevrijdingsfestivals. De Verkeers Informatiedienst (VID) waarschuwde automobilisten dat ze in het hele land rekening moesten houden met zware windstoten.

Een felle bui zorgde vanochtend voor een laag water in een deel van het Zeeuws Museum in Middelburg. De N57 bij Middelburg was in beide richtingen dicht omdat de tunnel onder het Dampoort Aquaduct vol water stond. 

In Drenthe vielen forse hagelstenen. De brandweer in Drenthe zei slechts een melding binnen te hebben gekregen over schade door het noodweer.

In Sliedrecht in Zuid-Holland werden de bevrijdingsfestiviteiten korte tijd stilgelegd. Door de felle wind waaiden onder meer kramen en een tent om. Het publiek moest schuilen in het raadhuis. In Lansingerland kwamen door de harde wind dakplaten naar beneden bij een bouwplaats. 

In Gelderland hadden ze last van omgewaaide bomen, net als in andere provincies. In Zuid-Holland ontstond een file nadat de harde wind een boom op de weg had geblazen in de buurt van de Merwedebrug. 

In het zuiden reden geen treinen tussen Heerlen en Kerkrade door een boom op het spoor, net als tussen Maastricht en Sittard. Tussen Arnhem en Winterswijk reden om dezelfde reden ook korte tijd geen treinen.

Tussen Rotterdam en Breda zijn er nog problemen. Er rijden geen treinen vanwege de weersomstandigheden. Naar verwachting verloopt de dienstregeling vanaf 17.00 uur weer normaal.

Ook in Overijssel was het raak. De gemeente Zwolle waarschuwde voor felle windstoten. 

Ook in het noorden van het land werd gewaarschuwd voor slecht weer. 

STER reclame