Islamitische Staat heeft via een eigen radiozender de schietpartij bij een expositie van Mohammed-cartoons in Texas opgeëist, melden diverse bronnen.

PVV-leider Wilders sprak gisteren bij de expositie in een voorstad van Dallas. Kort erna openden twee mannen buiten het gebouw het vuur. Een beveiliger werd in zijn been geraakt. Daarop schoot een verkeersagent de twee dood.

Soldaten van Kalifaat

"Twee soldaten van het Kalifaat voerden een aanval uit op een expositie in Garland in Texas die negatieve tekeningen van de profeet Mohammed tentoonstelde", werd op de radiozender Al Bayan gezegd. Waarschijnlijk handelden de twee mannen wel op eigen houtje; er is op de radiozender niet gezegd dat IS de aanslag heeft voorbereid en georganiseerd.

Wilders kort voor de schietpartij op de bijeenkomst in Texas EPA

Er werden ook meer aanslagen aangekondigd. "Wij vertellen de VS dat wat er komen gaat groter en bitterder wordt", meldt de Libanese krant The Daily Star op basis van het radiobericht. "Ook zullen soldaten van IS verschrikkelijke dingen doen."

Gisteren meldde een Britse IS-strijder al dat de twee schutters aanhangers waren van IS. Hij schreef op Twitter dat "men in Texas dacht dat ze veilig waren voor de strijders van Islamitische Staat".

STER reclame