AFP

Bij de Republikeinen heeft zich nu ook een vrouw kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van 2016. Het is Carly Fiorina, de voormalige CEO van computerbedrijf Hewlett-Packard. Ze maakte haar kandidatuur bekend in het programma Good Morning America van ABC.

Fiorina heeft vooral ervaring in het bedrijfsleven. Ze was zes jaar de hoogste baas van HP en werkte sinds haar vertrek in 2005 hoofdzakelijk als adviseur.

Clinton

Bij de verkiezingen van 2008 was ze betrokken bij de campagne van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain. Twee jaar later deed Fiorina in Californië zelf een gooi naar een Senaatszetel, maar ze verloor toen van haar Democratische opponente.

De zakenvrouw staat bekend als critica van de Democratische kandidate Hillary Clinton. Volgens Fiorina beschikt Clinton over een mooi cv, maar heeft ze weinig bereikt. Ze denkt dat Clinton kan worden 'geneutraliseerd' nu de Republikeinen ook een vrouwelijke kandidaat hebben. In Good Morning America benadrukte Fiorina vooral haar kennis van de economie. Ook zei ze dat Amerika toe is aan een outsider.

Carson

Afgelopen nacht meldde de vierde man zich al voor de Republikeinse voorverkiezingen, de 63-jarige Ben Carson. Hij doet het goed bij de aanhangers van de Tea Party, het zeer conservatieve deel van de Republikeinse achterban.

STER reclame