NOS Sport

Mayweather wint 'gevecht van de eeuw'

Mayweather en Pacquiao blikken terug op Het Gevecht

De bokswedstrijd in Las Vegas tussen de Amerikaan Floyd Mayweather en de Filipijn Manny Pacquiao is gewonnen door de Amerikaan. Hij versloeg zijn tegenstander na twaalf rondes op punten: 118-110, 116-112, 116-112. De jury was unaniem.

De 38-jarige Mayweather houdt daarmee zijn ongeslagen status. Hij heeft al zijn 48 partijen als professioneel bokser niet verloren. Mayweather bleek niet voor het eerst in zijn loopbaan moelijk te raken voor zijn opponent. Pacquiao probeerde hem 429 keer te raken, maar slechts 81 keer lukte hem dat ook. Mayweather bokste een stuk nauwkeuriger: van zijn 435 slagen kwamen er 148 aan.

De Amerikaan vond uiteraard dat de zege hem toekwam."Hij is goed, maar ik ben en was vandaag de slimmere bokser", aldus Mayweather, die aankondigde in september z'n laatste partij te boksen. Pacquiao was het natuurlijk niet eens met de uitslag. "Ik raakte hem vaker dan hij mij raakte. Ik ben niet neergegaan. De scores verbazen me zeer", aldus de Filipijn. Voor Pacquiao (36) is het zijn zesde nederlaag in 65 wedstrijden.

De wereldtitelwedstrijd, aangekondigd als 'het gevecht van de eeuw', begon later dan was aangekondigd. Mogelijk was dit om mensen van dienst te zijn die op het laatste moment de wedstrijd op abonnee-tv hadden gekocht. Ze hadden er bijna 100 dollar voor betaald. Maar op internet waren ook volop illegale livestreams te zien.

Peperduur

Kaartjes in de zaal waren peperduur. De goedkoopste kostten ruim 3.000 dollar. Voor de eerste rij moest meer dan 300.000 dollar worden betaald. De zaal, die plaats bood aan zo'n 16.000 toeschouwers, zat vol met sport- en Hollywoodsterren zoals Michael Keaton, Robert De Niro, Michael Jordan en Magic Johnson.

Het duel in het weltergewicht tussen de twee meervoudige wereldkampioenen gold als het lucratiefste ooit; de opbrengst wordt geschat op meer dan 400 miljoen dollar. Beide boksers verdienden elk zelf meer dan 100 miljoen dollar aan het gevecht.

Jarenlang werd er uitgekeken naar de confrontatie. "Maar dat was het waard, want er is geschiedenis geschreven", sprak Mayweather.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl