Paul Funke
NOS Nieuws

Gaan de poortjes op mijn station ook dicht?

Rotterdam Centraal is sinds vandaag het eerste grote treinstation waar je niet meer kunt komen zonder in te checken met een ov-chipkaart. In totaal is het het 39ste station waar de poortjes zijn dichtgegaan.

Vorig jaar ging het station in Woerden op slot voor mensen die niet zijn ingecheckt. Daarna volgden onder meer de stations Almere Centrum, Enschede, Den Helder, Beverwijk, Rotterdam Alexander, Breda Prinsenbeek, Houten, Zaltbommel, Barendrecht, Amsterdam Holendrecht, Duivendrecht, Hoorn en Rotterdam Zuid.

Tot 1 juli komen er nog tien stations bij waar de toegangspoortjes sluiten. Het zijn Amsterdam Muiderpoort, Rotterdam Blaak, Utrecht Overvecht, Roosendaal, Diemen Zuid, Sittard, Amsterdam Zuid, Hilversum, Zoetermeer en Gouda.

NOS
De stations die nog voor 1 juli de poortjes sluiten

In de tweede helft van dit jaar gaan nog acht locaties dicht voor mensen die niet in de trein stappen: Leiden, Amsterdam Bijlmer Arena, Schiedam Centrum, de middentunnel van het Centraal Station in Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Haarlem, Deventer en Heerenveen.

De NS wil uiteindelijk op 82 van de 410 stations de poortjes sluiten. Enkele grote stations, waaronder Amsterdam CS, Den Haag CS, Utrecht CS en Schiphol, zijn als laatste aan de beurt. De reden voor de vertraging daar zijn de grote verbouwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl