(VLNR) Piet Ploeg (voorzitter), Roel Risah (penningmeester), Evert van Zijtveld (bestuurslid), Naomi Tamtelahitu (secretaris) en Dennis Schouten (vicevoorzitter) van de Stichting Vliegramp MH17
NOS Nieuws

Nabestaanden hebben begrip voor einde aan MH17-missie

Een aantal nabestaanden is opgelucht over het beëindigen van de bergingsmissie van vlucht MH17. Vice-voorzitter Schouten van de Stichting Vliegramp MH17 zegt dat het lang genoeg heeft geduurd.

Door de verslechterde veiligheidssituatie en de invallende winter liep het bergingswerk in het najaar flinke vertraging op. Schouten gaat ervan uit dat er nu een zorgvuldige afweging is gemaakt om de missie definitief te stoppen.

Identificatie

Twee Nederlandse slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. De stichting hoopt dat dat op basis van het nu gevonden materiaal wel lukt. "Je wil graag horen dat alle stoffelijke resten zijn gevonden."

Schouten weet nog niet of hij voorstander is van hervatting van de missie, als de identificatie niet lukt. "Ik denk dat we eerst maar even moeten afwachten."

Nabestaande Evert van Zijtveld

Rampplek bezoeken

Als de veiligheidssituatie het toelaat, willen de nabestaanden op termijn naar de rampplek afreizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe de plek eruitziet. "De burn site is toch een beetje de begraafplaats van onze dierbaren", zegt Evert van Zijtveld, die twee kinderen verloor bij de ramp.

"Zodra het mogelijk is, gaan we erheen", zegt Van Zijtveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl