NOS Nieuws

Jongen na vijf dagen uit puin gered in Kathmandu

 • Reuters
  Volgens een politieman was de tiener na zijn redding goed aanspreekbaar
 • Reuters
  De 18-jarige jongen Pemba maakt het goed
 • Reuters
  Een Nepalees reddingsteam vond hem met behulp van Amerikaanse hulpverleners onder de resten van een ingestort gebouw
 • Reuters
  Toen hij veilig was, begon iedereen luid te juichen.
 • Reuters
  Pemba was in een gebouw van vijf verdiepingen toen de grond begon te schudden.

In Kathmandu hebben reddingswerkers vijf dagen na de zware aardbeving een jongen levend uit het puin gehaald. De 18-jarige jongen maakt het goed, zeggen ze.

Volgens een politieman was de tiener na zijn redding goed aanspreekbaar. "Hij bedankte me toen ik naar hem toeliep. Hij vertelde me zijn naam, Pemba Tamang, zijn adres en ik gaf hem wat water."

Een Nepalees reddingsteam vond hem met hulp van Amerikaanse hulpverleners onder de resten van een ingestort gebouw. Toen hij veilig was, begon iedereen luid te juichen.

Jongen na vijf dagen gered

Motor

Pemba was in een gebouw van vijf verdiepingen toen de grond begon te schudden. Hij vertelde dat hij zich verborg achter een motor die daar stond, in de hoop dat die hem zou beschermen tegen vallend puin. En dat gebeurde ook.

Uit een eerste medisch onderzoek is gebleken dat de tiener nauwelijks iets mankeert. "Hij heeft geluk gehad," vertelde een arts.

Nederlands hulpteam

Het Nederlandse reddingsteam is naar de plaats Bahrabise gereden om daar te zoeken naar overlevenden. Bahrabise ligt 50 kilometer van Kathmandu, niet ver van de grens met Tibet. Volgens de lokale autoriteiten wordt in het gebied een tiental mensen vermist.

De Nederlanders hebben de afgelopen paar dagen in de Nepalese hoofdstad gezocht naar overlevenden. Dat gebeurde op 60 plekken maar er werden geen overlevenden gevonden.

De buitenlandse reddingsteams blijven zoeken zolang de Nepalese autoriteiten daarom vragen. Die hebben al aangegeven dat de hoop op het vinden van overlevenden vervliegt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl