AFP

De partijloze Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft zich gemeld als tweede presidentskandidaat van de Democraten. De 73-jarige Sanders heeft zijn kandidatuur aangekondigd in USA Today. Later vandaag komt hij met een officiële mededeling. 

Sanders had eerder al gezegd dat hij het bij de Democratische voorverkiezingen wil opnemen tegen Hillary Clinton. Zij maakte haar kandidatuur twee weken geleden formeel bekend. Sanders is geen lid van de Democraten, maar stemt wel vaak mee met de partij van president Obama.

De senator uit Vermont wil zich hard maken voor de 'working class'. Hij vindt dat het huidige beleid te veel is gericht op grote bedrijven en mensen die het toch al goed hebben. 

Dat Sanders partijloos is, ziet hij zelf als voordeel. De senator benadrukt dat hij bij verkiezingen geregeld Democratische en Republikeinse kandidaten heeft verslagen. Ook denkt hij dat hij uit beide kampen kiezers kan winnen.

Linkse Sanders kandidaat voor presidentschap VS

Minder bekend

Sanders is de zoon van een Poolse immigrant. Hij was eerder burgemeester van Burlington, de grootste stad van Vermont, en zestien jaar lid van het Huis van Afgevaardigden.

In USA Today erkent Sanders dat hij veel minder bekend is dan Clinton en waarschijnlijk ook veel minder campagnegeld zal ophalen. Hij hoopt vooral op steunbetuigingen van de middenstand en individuele kiezers.

STER reclame