ANP

Verkeersboetes van 225 euro en hoger mogen vanaf 1 juli in termijnen worden betaald, meldt staatssecretaris Dijkhoff aan de Tweede Kamer. Op deze manier moet voorkomen worden dat mensen die willen betalen, maar dat niet meteen kunnen, in de problemen komen. 

Het plan om gespreid betalen van verkeersboetes mogelijk te maken, lag er al sinds vorig jaar. Dijkhoffs voorganger Teeven stelde toen dat het aantal wanbetalers naar verwachting zou afnemen en ingrijpende vervolgmaatregelen, zoals een bezoek van een deurwaarder of gijzeling door het Openbaar Ministerie, in veel gevallen achterwege kunnen blijven. 

Tegemoetkomen

"Het uitgangspunt is natuurlijk dat boetes betaald moeten worden en het liefst ook zo snel mogelijk" schrijft Dijkhoff aan de Kamer. "Door deze maatregel komen we mensen tegemoet, zodat mensen die wel willen maar niet kunnen betalen, ook hun verkeersboetes kunnen voldoen."

Naar schatting zijn er jaarlijks 375.000 verkeersovertreders die een boete van meer dan 225 euro krijgen, met het aanbod om in termijnen te betalen.

STER reclame