KPN werkt aan Netflix-concurrent

tijd van publicatie
ANP
Geschreven door
Nando Kasteleijn
Techredacteur

KPN werkt aan een video-on-demand-dienst, die 'Play' gaat heten. Het is de bedoeling dat via het platform tv-series, films en live tv worden aangeboden. Ook niet-KPN-abonnees kunnen er straks gebruik van maken.

De dienst zal beschikbaar komen via Android, iOS en de Chromecast, een hdmi-dongel voor in de televisie.

Testfase

De dienst bevindt zich nu nog in een testfase met een gesloten groep. In juli gaat KPN deze groep uitbreiden met zo'n 1500 tot 2000 testers. In het najaar moet Play vervolgens voor iedereen beschikbaar komen.

Hoeveel de dienst per maand gaat kosten is nog onbekend. De prijs van een dergelijk abonnement ligt nu vaak rond de 10 euro.

Amerikaanse series

Een woordvoerder laat weten dat KPN in de huidige testfase nadrukkelijk kijkt naar het aanbod dat mensen willen. "We gaan uiteraard voor kwaliteitscontent."

Of het straks mogelijk is om via Play series als House Of Cards en Game of Thrones te kijken is nog niet duidelijk. De woordvoerder wilde niet ingaan op de vraag of er ook wordt gesproken met bijvoorbeeld Amerikaanse producenten.

NLziet

Play is niet de eerste videodienst die in Nederland on-demand content gaat aanbieden. De Nederlandse Publieke Omroep lanceerde vorig jaar in samenwerking met RTL en SBS de applicatie 'NLziet', waarin heel veel Nederlandse tv-series te bekijken zijn. Deze dienst trekt tot nu toe weinig gebruikers.

Andere concurrenten zijn onder meer de Amerikaanse aanbieders Netflix en HBO.

STER Reclame