NOS Schaatsen

Blokhuijsen gaat eisen stellen bij Corendon

Blokhuijsen hoopt dat alles 'lekker gaat lopen' bij Corendon

Jan Blokhuijsen hoopt binnen afzienbare tijd duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij Team Corendon. De schaatser zit volgende week met zijn werkgever opnieuw rond de tafel om de voorwaarden te bepalen waarmee hij zijn carrière succesvol kan voortzetten bij de schaatsploeg.

"Het is zaak dat het lekker gaat lopen", zegt Blokhuijsen. "Er moet een topsportklimaat heersen en vanuit daar moeten de topresultaten komen. Dat is de insteek van de gesprekken."

Incidenten

Corendon kende een zeer teleurstellende winter. De ploeg kwam negatief in het nieuws door onder meer een openlijke ​ruzie tussen Blokhuijsen en coach Jan van Veen en een brandbrief van vier Corendon-rijders die aanstuurden op het vertrek van Van Veen.

Na dagenlang crisisberaad te hebben gehouden, maakte Corendon onlangs bekend dat de onderlinge ergernissen inmiddels goeddeels uitgesproken zijn en dat Jan van Veen ook in het nieuwe seizoen hoofdtrainer van de ploeg zal zijn.

Visie en faciliteiten

Blokhuijsen, die nog een doorlopend contract heeft bij Team Corendon, maar tevens in verband wordt gebracht met een overgang naar Team Stressless van Bart Veldkamp, houdt alle opties open.

"Ik wil een situatie waarin alle faciliteiten top zijn en waarin de visie van iedereen hetzelfde is", vertelt de winnaar van drie olympische medailles. "Ik heb natuurlijk ook mijn eisen. Ik ben 26 jaar en wil de komende drie jaar mijn beste jaren rijden en in Korea (bij de Spelen van Pyeongchang 2018, red.) op mijn absolute top rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl