Feyenoord speelt gelijk bij FC Groningen

Tjaronn Chery in duel met Jordy Clasie
    Jordy Clasie heeft Feyenoord op 1-0 gezet
    Tjaronn Chery zorgde voor de gelijkmaker: 1-1

FC Groningen (dat strijdt om een plaats in de play-offs) en Feyenoord (dat graag derde wil worden om zich daarmee direct te plaatsen voor de Europa League) hebben allebei een punt overgehouden aan hun ontmoeting in de Euroborg: 1-1.

De thuisploeg greep direct het initiatief en kreeg kansen via Maikel Kieftenbeld (een pegel van dertig meter naast), Tjaronn Chery (schot in de korte hoek, knappe redding Kenneth Vermeer) en Mimoun Mahi (weer een redding van Vermeer na een te korte terugspeelbal van Miquel Nelom).

Fraaie vrije trap Chery

Uit het niets opende Feyenoord de score. Bij een Rotterdamse aanval kreeg Groningen de bal niet weg en Jordy Clasie schoot in de rebound raak. Op slag van rust werkte Chery dat vlekje weg door een vrije trap van een meter of dertig fraai over de muur in de kruising te krullen.

In een matige tweede helft, vol fouten en wederzijds geworstel, waren de kansen schaars. Groningen-invaller Hans Hateboer viel op met een hakje à la Madjer (naast) en een doelpunt dat terecht wegens buitenspel werd afgekeurd. Een andere Groningse invaller, Juninho Bacuna, was met een lob nog heel dicht bij de 2-1. En in de slotminuut kreeg Feyenoord-invaller Khalid Boulahrouz rood. Bij een opstootje gaf hij Rasmus Lindgren een tik in het gezicht.