Jesper Drost viert zijn prachtige goal tegen Ajax ANP/Pro Shots

Ajax heeft voor de derde keer in vier competitiewedstrijden punten laten liggen. Na een gelijkspel tegen FC Utrecht en NAC Breda pakten de Amsterdammers slechts ternauwernood een punt bij PEC Zwolle: 1-1. Daarmee werd wel de tweede plaats, en dus de voorronde van de Champions League, veiliggesteld.

Ajax speelde vorig jaar vier keer (twee keer voor de competitie, de bekerfinale en het duel om de Johan Cruijff-schaal) tegen PEC, maar slaagde er geen enkele keer in om te winnen: twee keer een gelijkspel en twee nederlagen.

Kansen Zwolle

Voor beide ploegen stond er ditmaal weinig tot niets meer op het spel, maar toch viel er genoeg te genieten in Zwolle. Het spel golfde op en neer, al zorgde aanvankelijk alleen PEC voor gevaar. Zo kopte Tomás Necid net naast, stuitte Sheraldo Becker met een volley op Jasper Cillessen en schoot Mustafa Saymak eveneens naast.

Ajax, met Viktor Fischer in de spits, speelde lange tijd veel te slordig, maar was in de slotfase van de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Anwar El Ghazi kon tot twee keer toe uithalen en vond beide keren doelman Warner Hahn op zijn weg.

Prachtige knal Drost

Na rust was de eerste kans voor Fischer (zijnet), maar een minuut later scoorde Jesper Drost. Met een prachtige knal vanaf de zijkant liet hij Cillessen kansloos. Niet veel later was Bram van Polen zelfs dicht bij de 2-0. Hij treuzelde echter net iets te lang en stuitte op Cillessen.

Ook in het vervolg was Zwolle de betere ploeg. Ajax speelde zonder creativiteit, kwam enkele keren goed weg, maar zag Kolbeinn Sigthórsson uit een hoekschop (die eigenlijk niet gegeven had mogen worden) toch nog 1-1 maken.

STER reclame