Eerder deze maand werd de militaire academie in Sanaa aangevallen AFP

De Saudische coalitie heeft opnieuw de hoofdstad van Jemen, Sanaa, vanuit de lucht onder vuur genomen. Sanaa is in handen van de Houthi-rebellen, die in grote delen van Jemen de dienst uitmaken.

Het gebied rond het presidentiële paleis en enkele militaire objecten zouden doelwit zijn geweest. Daarnaast hebben buitenlandse oorlogsschepen bij de haven van Aden geschoten op plaatsen waar Houthi-rebellen gelegerd zijn, meldt persbureau Reuters op basis van verklaringen van omwonenden.

Ook elders in Jemen, bij Taiz, wordt volgens Reuters zwaar gevochten. Daar zouden lokale en radicale soennitische milities delen van de stad heroverd hebben op de Houthi's. 

Iran en Saudi-Arabië

Taiz werd eerder deze week al gebombardeerd door Saudische vliegtuigen. Vlak voor die bombardementen verklaarde Saudi-Arabië de vorige bombardementscampagne 'Vastbesloten Storm' voor beëindigd. De campagne was ingezet naar aanleiding van de opmars van Houthi-rebellen in Jemen.

Vanaf nu zou de Saudische coalitie zich vooral richten op het beschermen van burgers en het voorkomen van terreinwinst van de milities. Dit is de eerste keer dat de hoofdstad sinds die aankondiging weer doelwit is.

De Houthi's worden gesteund door Iran. Saudi-Arabië steunt de verdreven regering en de soennitische milities die zich tegen de Houthi's verzetten.

STER reclame