1. Ga naar het menu
 2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Dodental Nepal naar 1910, reddingswerk volop aan de gang

Nepal ontwaakt en zoekt verder naar overlevenden

Reddingswerkers zijn in Nepal bij het krieken van de dag aan de slag gegaan om slachtoffers van de aardbeving van gisteren te helpen. Met vrachtwagens en helikopters worden tenten en hulpgoederen verspreid. Veel gebieden zitten zonder water en elektriciteit.

Het dodental van de aardbeving van gisterochtend in Nepal is opgelopen naar 1910. Alleen al in de hoofdstad Kathmandu zijn 721 mensen om het leven gekomen. Het was de zwaarste beving in het land in ruim 80 jaar.

Ook omringende landen in het Himalaya-gebergte zijn getroffen door de aardbeving. In India vielen ruim vijftig doden, in Tibet 17 en in Bangladesh twee.

Naschokken

Langzamerhand wordt duidelijk hoe de situatie is in de meer afgelegen gebieden. Ook daar zijn veel slachtoffers gevallen en is de schade groot. De verwachting is dan ook dat het dodental nog flink zal stijgen.

Tienduizenden Nepalezen hebben de nacht buiten in de kou doorgebracht, uit angst voor naschokken. Sinds gisterochtend zijn er zeker drie zware naschokken geweest.

Bij ziekenhuizen hebben zich tot nu toe zo'n 5000 gewonden gemeld. De Nepalese overheid heeft andere landen om hulp gevraagd.

 • EPA
 • EPA
  Zoeken naar slachtoffers in de puinhoop van een ingestort gebouw
 • AFP
  Een gewonde bergbeklimmer wordt door een reddingsteam naar een veilige plaats gebracht
 • EPA
  Een ziekenhuispatiënt is met bed en al naar buiten gebracht
 • EPA
  Ontwaken na een nacht op straat
 • EPA
  Toeristen slapen op straat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl