ANP
NOS Nieuws

Maatregelen nodig tegen 'digitale dementie'

Bestuurders van gemeenten, waterschappen en provincies vinden dat informatie van de overheid beter moet worden opgeslagen. Die documentatie verloopt volgens hen niet goed op dit moment.

De groep prominente bestuurders waarschuwt voor wat zij 'digitale dementie' noemen. Als er niet snel maatregelen worden genomen, worden de eerste 20 jaar van deze eeuw mogelijk de slechtst gedocumenteerde ooit. Dat schrijven zij in een brandbrief aan alle lagere overheden.

Erfgoed

De initiatiefnemers vinden dat informatie van overheden toegankelijk moet worden gehouden voor burgers, ondernemers en overheden zelf. Dat betekent dat ze niet alleen bewaard moeten worden, maar ook goed vindbaar moeten zijn. Nu gebeurt er nog te weinig om dat te waarborgen.

De bestuurders doen de oproep ook omdat ze bang zijn dat belangrijk cultureel erfgoed verloren gaat als er geen maatregelen worden genomen. Zij raden overheden aan goed samen te werken bij de opslag van digitale gegevens. Ook moet er beter worden nagedacht over welke informatie belangrijk is om op te slaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl