Nieuwe burgemeester Maastricht

Annemarie Penn wordt de nieuwe burgemeester van Maastricht. De gemeenteraad heeft haar vanavond voorgedragen. Penn moet de opvolger worden van Onno Hoes die vertrekt als burgemeester.

De 61-jarige Penn is procureur-generaal in Den Haag en voormalig hoofdofficier van justitie in Maastricht. Vorig jaar was zij formateur van de nieuwe coalitie in Maastricht. Penn is partijloos.

Onno Hoes kondigde in december zijn vertrek aan. Hij nam dat besluit nadat een 20-jarige man pikante privéberichten die Hoes hem had gestuurd op internet had gezet.

Ervaring

De gemeenteraad heeft voor Penn gekozen vanwege haar ervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid. "Ze kent de sterke kanten en kwaliteiten van Maastricht en geeft aan deze te willen behouden", liet de gemeenteraad na de voordracht weten.

Nu Penn is voorgedragen, gaat zij binnenkort op gesprek bij de minister van Binnenlandse Zaken. Daarna benoemt koning Willem-Alexander Penn tot burgemeester. De verwachting is dat zij in juli wordt geïnstalleerd.

Penns man is voorzitter van de Senioren Partij Maastricht, die in de gemeenteraad zit. Olaf Penn legt dat voorzitterschap neer.

STER reclame