De presentatoren van Top Gear
NOS Nieuws

James May: voor mij geen Top Gear zonder Clarkson

Presentator James May wil niet doorgaan bij Top Gear zonder de ontslagen Jeremy Clarkson. "Het is met z'n drieën of niet", zei hij tegen de Britse krant The Guardian.

May ziet het niet zitten om de autoshow van de BBC met een eventuele vervanger van Clarkson te presenteren. "Ik, Richard Hammond en een surrogaat-Jeremy is voor mij geen optie. Dat gaat niet werken. Ik zou het dom vinden als ze zoiets zouden proberen."

Het Twitter-profiel van presentator James May

De contracten van May en Hammond liepen vorige maand af en er zijn nog geen gesprekken geweest om die te hernieuwen. Op Twitter veranderde May zijn status zelfs al in 'voormalig presentator'.

Hij benadrukte in een tweet wel dat hij nog niet is gestopt bij de BBC en zei zelfs te hopen dat Clarkson nog terugkeert. "De BBC heeft de deur nog niet compleet gesloten voor Jeremy. Ze hebben hem niet verbannen of ontslagen, maar alleen zijn contract nog niet verlengd."

Niettemin voeden de uitspraken van May de speculaties over een nieuw seizoen Top Gear met drie andere presentatoren. Gisteren wilde de zendercoördinator van BBC 2, Kim Shillinglaw, nog geen uitspraken doen over wie het volgende seizoen van de show presenteert.

Ze vertelde ook dat de laatste drie afleveringen mét Jeremy Clarkson gewoon worden uitgezonden. De opnames werden gemaakt voordat de presentator in ongenade viel omdat hij een producer mishandelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl