ANP

De KNSB onderzoekt de mogelijkheid om in 2018 de WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam te organiseren. De schaatsbond heeft zich recent formeel kandidaat gesteld bij de internationale schaatsunie ISU voor het toernooi.

Als locatie heeft de KNSB twee opties: het tegen die tijd drastisch verbouwde en gemoderniseerde Thialf én het Olympisch Stadion.

Grote belangen en risico's

"Het klopt. Het WK allround in het Olympisch Stadion lijkt ons mooi, maar er zitten natuurlijk grote financiële belangen en risico's aan, dus we moeten het eerst goed onderzoeken", zegt KNSB-directeur Paul Sanders.

De bond is in gesprek met sportmanagementbureau House of Sports omtrent de haalbaarheid van het plan. Sanders: "Maar er zijn meerdere partijen bij betrokken."

Overzicht van het Olympisch Stadion tijdens de NK sprint ANP

Coolste baan van Nederland

Maart 2014 organiseerde de KNSB, in combinatie met House of Sports, de NK allround in het Olympisch Stadion. Onder de noemer 'Coolste baan van Nederland' werd het toernooi een groot succes.

Sanders: "Je krijgt een ander soort publiek op de tribune, de sfeer is anders. Het is een beetje 'Terug naar hoe het was', daar zijn mensen gevoelig voor. Bij een WK zal dat effect waarschijnlijk nog sterker zijn, dus het zou mooi zijn als het zou kunnen."

Sanders benadrukt dat een definitief 'ja' nog geruime tijd op zich kan laten wachten. De begroting voor een WK allround is ruwweg vijfmaal zo groot als voor een NK allround. Bovendien kleven aan een WK grotere commerciële en sportieve belangen. Sanders: "Dus het plan is er, maar het is nog allerminst zeker of het ook zover komt."

STER reclame