Politie
NOS Nieuws

'Verdachte moord Borst bekent doden zus'

De verdachte van de moord op Els Borst heeft bekend zijn zus te hebben gedood. Het AD meldt dat Bart van U. zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam wil het bericht niet bevestigen en zegt nooit in te gaan op uitspraken van verdachten.

Rechter-commissaris

Van U. werd in januari aangehouden nadat de politie een opsporingsbericht had verspreid. Enkele weken later bleek er een DNA-match te zijn in de zaak-Els Borst. De politica van D66 werd vorig jaar dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven.

Van U. (39) heeft nu een verklaring afgelegd bij de rechter-commissaris. Na zijn arrestatie zweeg hij nog tegen rechercheurs. Volgens zijn raadsvrouw omdat hij de politie niet vertrouwt.

Morgen rechter

De verdachte beroept zich op noodweer. Waarom hij zich bedreigd voelde en zijn zus Loïs doodde, is niet bekend. De vrouw had haar verwarde, jongere broer in Rotterdam in huis genomen.

Morgen bepaalt de rechter of Van U. langer vast blijft zitten in de zaak rond zijn zus. Of de verdachte zelf op de zitting verschijnt, is niet duidelijk.

Van U. zit momenteel in het Pieter Baan Centrum in Utrecht voor een psychiatrisch onderzoek. Het onderzoek naar de moord op Els Borst loopt nog steeds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl