Ahmet Polat nieuwe Fotograaf des Vaderlands

Zelfportret Ahmet Polat Ahmet Polat

Ahmet Polat is de nieuwe Fotograaf des Vaderlands. Dat heeft de organisatie van Fotoweek vanochtend bekendgemaakt. Met deze eretitel is de 37-jarige fotograaf een jaar lang het gezicht van de Nederlandse fotografie.

Volgens Fotoweek is Polat een fotograaf met een succesvolle carrière en daardoor een perfect boegbeeld voor het vak fotografie. In 2004 won de documentaire- en modefotograaf de tweede prijs in de categorie documentaire van de Zilveren Camera, in 2006 de prestigieuze ICP Infinity Award en in 2009 werd hij genomineerd voor de Prix Pictet. Zijn werk is onder andere verschenen in The New York Times, Rolling Stone, Paris Match, Vogue en Vice.

Jeugd

Als kind van een Nederlandse moeder en een Turkse vader groeide Polat op in Fijnaart in Brabant. De afgelopen jaren woonde hij in Istanbul. Sinds begin dit jaar is Polat weer terug in Nederland. De veelgeprezen fotograaf volgde de studie fotografie aan de St. Joost Academie in Breda.

Mijn straat

Voor de Fotoweek maakt Polat een fotoserie in het thema ‘Kijk! Mijn Straat’. Met dit thema wil Fotoweek alle Nederlanders inspireren om hun directe, alledaagse leefomgeving te delen door middel van fotografie. De fotoserie van de nieuwe Fotograaf des Vaderlands wordt op 6 september onthuld. Tijdens de Fotoweek van 11 t/m 20 september is de fotoreeks van Polat te zien bij Fotodok in Utrecht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ahmet Polat Fotograaf des Vaderlands

STER Reclame