President Hadi las vanuit Riyad een verklaring voor
NOS Nieuws

President Jemen bedankt Saudi's

De gevluchte president Hadi van Jemen heeft Saudi-Arabië bedankt voor de steun van de afgelopen tijd. De verklaring, die werd uitgezonden op de Jemenitische televisie, kwam kort na de bekendmaking dat Saudi-Arabië stopt met het bombarderen van stellingen van rebellen in Jemen.

De president sprak zijn dank uit aan "de Arabische en islamitische broeders en onze coalitiepartners die legitimiteit ondersteunen". Hadi sprak vanuit de Saudische hoofdstad Riyad, waarnaar hij vorige maand uitweek toen de Houthi-rebellen steeds meer terrein wonnen in Jemen.

Doelen bereikt

Saudi-Arabië maakte gisteravond bekend dat de bombardementscampagne in Jemen na een maand ophoudt. Volgens de Saudische regering zijn de militaire doelen bereikt.

De Saudiërs beginnen wel een nieuwe operatie. Die zal meer zijn gericht op het voorkomen van terreinwinst van Houthi's en de bescherming van burgers.

Politiek vredesproces

De Verenigde Staten, die deel uitmaken van de Saudische coalitie, hebben het besluit verwelkomd. Een woordvoerder van het Witte Huis zegt dat de VS de hervatting steunt van het politieke vredesproces.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl