Sloopkranen halen 'explosieflat' neer

In Heerlen wordt een deel van de flat gesloopt die gisteren zwaar beschadigd is geraakt door een explosie. Door de ontploffing in een appartement is dat deel van het gebouw instabiel geworden.

Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekend. Forensische experts van de politie doen onderzoek. Voor hun veiligheid wordt het instabiele gedeelte nu weggehaald.  

Of het gebouw helemaal tegen de vlakte moet, is nog niet duidelijk. Nader onderzoek moet uitwijzen in welke staat het pand is. Het werd op het moment van de explosie gerenoveerd. 

Huisvesting

De drukgolf van de explosie veroorzaakte veel schade in de omgeving. De bewoners van 42 appartementen uit de flats naast het verwoeste complex kunnen voorlopig nog niet naar huis. De constructies van de flats zijn veilig volgens corporatie Wonen Zuid, maar puien en kozijnen in die flats zijn zo zwaar beschadigd dat ze allemaal vervangen moeten worden. 

De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden enkele weken duren. Het gas en de stroom zijn afgesloten. De corporatie zegt dat er wordt overlegd over een oplossing voor het huisvestingsprobleem. Onder begeleiding van hulpdiensten mochten de getroffen bewoners gisteravond persoonlijke spullen ophalen. 

STER reclame