Bij het Griekse eiland Rhodos hebben tientallen bootvluchtelingen schipbreuk geleden. Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen. Op beelden is te zien dat de overlevenden zich vastklampen aan resten van een boot.

De Griekse kustwacht is hen te hulp geschoten en heeft de overlevenden aan land gebracht. De hulpverleners kregen vanmorgen een noodoproep van de houten boot. Volgens hen waren er zeker 93 mensen aan boord. De drie doden zijn een man, een vrouw en een kind.

Er wordt nog gezocht in de Egeïsche Zee naar meer slachtoffers. De boot zou zijn vertrokken uit Turkije.

Steeds meer

De stroom asielzoekers vanuit Turkije naar Griekenland is de afgelopen maanden toegenomen. In drie maanden tijd waagden zo'n 10.000 mensen de oversteek; dat is drie keer zoveel als vorig jaar in die periode. Vooral op de eilanden dicht bij Turkije hebben ze er dagelijks mee te maken.

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken praten vandaag in Luxemburg over het probleem rondom bootvluchtelingen. Ze proberen tot een nieuwe set van maatregelen te komen.

Hulpvraag

De Internationale Organisatie voor Migranten (IOM) ontving vanmiddag een telefoontje van iemand die om hulp vroeg en aan boord zou zijn van weer een ander schip. De beller zei dat er meer dan 300 mensen aan boord zijn en dat de boot aan het zinken is. Meer details zijn er nog niet over bekend.

Kustwacht schiet bootvluchtelingen te hulp

STER reclame