Stef Nijland in duel met Dario Vujicevic

Kostbare zege Heracles op PEC Zwolle

In de gevarenzone van de eredivisie heeft Heracles Almelo een belangrijke zege geboekt. Het won thuis met 2-0 van PEC Zwolle, dat in eredivisieverband slechts twee keer eerder op bezoek kwam in Almelo en er nog nooit verloor. Dankzij de overwinning kwam Heracles in punten gelijk met Excelsior op de veertiende plaats.

Heracles drukte zijn overwicht in de eerste helft uit in één treffer. Na een voorzet 'buitenkant rechts' van Brahim Darri zag Thomas Bruns zijn kopbal nog gestopt door doelman Warner Hahn, maar in de rebound knikte hij eenvoudig binnen. Luttele minuten later voorkwam Hahn bij een uithaal van Tim Breukers meer onheil voor de Zwollenaren.

PEC kwam voor rust niet verder dan enkele plaagstootjes. Zo dwongen Thomas Lam en Trent Sainsbury doelman Bram Castro met schoten tot een redding.

Dubbele tik voor PEC

Enkele minuten na de pauze stond de 2-0 al op het bord. Bryan Linssen hield zich met kunst en vliegwerk staande tussen enkele Zwollenaren en schoot raak. Vijf minuten later kreeg PEC een volgende tik toen Sainsbury met rood naar de kant moest na de doorgebroken Wout Weghorst te hebben gevloerd.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. PEC was alleen in de slotfase nog even dreigend via Mustafa Saymak, Bram van Polen en Jesper Drost, die in de extra tijd de buitenkant van de paal nog raakte.

De beste kansen bleven echter voor Heracles. Zo zag Bruns een fraai gekruld schot gestopt door Castro, die met een reflex ook een kopbal van Linssen pareerde. Iliass Bel Hassani was het dichtst bij de 3-0, maar de invaller raakte de paal.