Fred Rutten verliest met Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Rutten: we waren er niet

"We waren er niet, zo zou je het kunnen omschrijven." Feyenoord-trainer Fred Rutten had niet veel woorden nodig om tot de kern komen na de beschamende thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles, de nummer voorlaatst van de eredivisie. "We zaten er niet in, van minuut 1 tot 93. Noemt het maar een vorm van een offday."

Aanvoerder Jordy Clasie deed er nog een schepje bovenop. "Een totale offday. We creëerden nog wel een aantal kansen, maar maakten ze niet. Zo raakten we steeds meer uit de wedstrijd. Dat heb je wel kunnen zien, denk ik. De tweede helft was nog een stuk slapper dan de eerste."

Vorige week tegen Willem II maakten de Rotterdammers ook al geen gedreven indruk, maar dat baart Rutten vooralsnog geen zorgen. "We moeten er niet zomaar overheen stappen, maar een trend is het niet. We hebben vaker dit soort momenten gehad. Maar als we moeten, staan we er weer. We moeten deze wedstrijd snel vergeten en snel naar de volgende toe. Dat is de beste methode, denk ik."

Bloed

Ondertussen dreigt die zeker lijkende derde plaats langzaam maar zeker in gevaar te komen. Door de zeperd tegen Go Ahead heeft achtervolger Vitesse de Rotterdammers weer scherper in het vizier gekregen. "Dat is een vervelend gevoel, ja. Ze ruiken bloed. Dat kan niet, dat mag, maar gebeurt wel. Maar we hebben alles nog in eigen hand, we hebben vier punten voorsprong."

Rutten beseft dat uitgerekend ook datzelfde Vitesse nog op het programma staat, maar concentreert zich vooralsnog op de eerstvolgende klus. "Eerst deze wedstrijd verwerken en wegstoppen en dan kijken naar FC Groningen, nog niet verder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl