Go Ahead Eagles zorgt voor stunt in De Kuip

Teleurstelling bij Elvis Manu Pro Shots

Na zeven nederlagen op rij heeft Go Ahead Eagles een kostbare 1-0 zege geboekt bij Feyenoord. Het pakte daarmee de laatste strohalm om nog aan de nacompetitie te ontkomen. Bovendien betekende de verrassende overwinning van de Deventenaren dat FC Dordrecht na een jaar weer uit de eredivisie degradeert. 

Het was de tweede keer dit seizoen dat Go Ahead Feyenoord verraste. In de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker schakelde het de Rotterdammers uit. Feyenoord nam enkele dagen later revanche voor de 2-0 nederlaag in Deventer door in hetzelfde decor in de competitie met 4-0 te winnen. 

Feyenoord werd in de eerste helft slechts sporadisch gevaarlijk. Sven van Beek zag een volley over gaan, een kopbal van Karim El Ahmadi schampte de buitenkant van de paal, Jens Toornstra kreeg de bal in kansrijke positie niet onder controle en Colin Kazim-Richards schoot over.

Aan de andere kant ontsnapten de Rotterdammers aan een tegentreffer toen Bart Vriends uit een voorzet van Lesly de Sa doel trof, maar zijn treffer (naar het scheen ten onrechte) wegens buitenspel werd afgekeurd. Ook Glynor Plet passeerde doelman Kenneth Vermeer, maar ook dat doelpunt kwam wegens buitenspel niet op het scorebord.

Na rust drong bij Go Ahead meer en meer het besef door dat er iets te halen viel in De Kuip. Plet was al dicht bij succes toen hij over kopte uit een voorzet van De Sa, die zelf ook later een inzet over zag gaan.

Reimerink scoort

Jules Reimerink gaf de Deventenaren loon naar werken. Na een leep passje van Peter van Ooijen trof de invaller doel met een hard diagonaal schot. Enkele minuten later was Go Ahead dicht bij een tweede treffer via Van Ooijen, wiens inzet werd gestopt door Vermeer, en Plet, die zijn schot over zag gaan.    

Feyenoord drong in de slotfase nog aan en kreeg kansen via Jean-Paul Boëtius en Kazim-Richards, maar Go Ahead hield knap stand en boekte zijn eerste zege op Feyenoord in De Kuip.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rutten: Vitesse ruikt bloed nu

STER Reclame