FC Utrecht wint op valreep

FC Utrecht heeft, na het midweekse gelijkspel tegen Napoli in de Europa League, thuis gewonnen sc Heerenveen.

De wedstrijd, waarin de keiharde duels en irritaties (zelfs de Utrechtse bankzitter Khalid Sinouh kreeg geel) het wonnen van goed voetbal, eindigde in 2-1.

De Friezen bekroonden een sterk begin met een goal van Roy Beerens; de aanvaller scoorde halverwege de eerste helft vanaf de stip na door Tim Cornelisse te zijn neergelegd. De herhaling wees echter uit dat de overtreding buiten 'de zestien' was.

Utrecht had tot dan niet voor gevaar gezorgd, maar kwam toch nog voor de rust op 1-1 door een droge knal van Dries Mertens.

Wuytens zorgt voor beslissing

De tweede helft was meer in balans en in de extra tijd tekende Jan Wuytens van dichtbij voor de 2-1.

Daarna redde Michel Vorm Utrecht nog bij een schot van Viktor Elm.