Tjaronn Chery legt aan voor de 2-0 tegen Willem II

Groningen deelt tik uit aan Willem II

In de strijd om de achtste plaats, die mogelijk recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, heeft FC Groningen een tik uitgedeeld aan Willem II. De ploeg van coach Erwin van de Looi won met 4-1 in Tilburg en staat nu achtste. SC Cambuur volgt op twee punten en Willem II op drie punten.

Willem II begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg speelde agressief, creëerde kansen en zette Groningen constant onder druk. De Tilburgers vergaten echter te scoren en dat kon van Groningen niet gezegd worden.

Hoofdrol Chery

De bezoekers hadden twee kansen nodig om halverwege de eerste helft met 2-0 voor te staan. Bij een snelle uitbraak werd Jarchinio Antonia bediend door Tjaronn Chery en de aanvaller scoorde fraai met een stiftje. Een kwartier later scoorde Chery zelf na een een-tweetje met Michael de Leeuw.

Willem II bleef ook daarna de aanval zoeken en dat leverde kansen op. Zo stuitte Bruno Andrade op doelman Sergio Padt en schoot Ali Messaoud even later over.

Fout Haemhouts

Na rust vocht Willem II voor wat het waard was, maar na een uur leverde balverlies van Robbie Haemhouts de 3-0 op voor Groningen. Antonia pikte de bal op en schonk de kans aan De Leeuw, die keurig afrondde.

Willem II kreeg halverwege de tweede helft toch nog loon naar werken toen Messaoud uit de rebound de 3-1 maakte. Willem II zette nog één keer alles op alles, maar gaf daarbij zoveel ruimte weg dat met name Groningen kansen kreeg. Juninho Bacuna en Nick van der Velden verzuimden voor 4-1 te zorgen, Chery deed dat in de extra tijd niet.