De spelers van PSV vieren de 22ste titel van de Eindhovenaren

PSV sleept overtuigend kampioenschap in de wacht

PSV heeft met een 4-1 thuiszege op sc Heerenveen de 22ste landstitel in de wacht gesleept. De Eindhovenaren werden voor het laatst kampioen in 2008.

Van enige 'kampioenszenuwen' was bij PSV niets te merken. De ploeg vloog uit de startblokken en al in de derde minuut kopte Luuk de Jong geplaatst de 1-0 tegen het net. Met een prachtige vrije trap zorgde Memphis Depay voor 2-0 en Heerenveen leek een flinke aframmeling tegemoet te gaan.

De Jong sterk met het hoofd

De Friezen kregen geen vat op de snelle aanvallen van PSV, maar kwamen toch, uit het niets, terug in de wedstrijd. Op aangeven Stefano Marzo schoof Joey van den Berg van dichtbij de 1-0 tegen het net.

PSV bleef de betere ploeg en nog voor de rust bedroeg de marge weer twee treffers. Opnieuw was het De Jong die met het hoofd scoorde.

• ANP
    Luuk de Jong viert de 1-0 van PSV
    Memphis Depay heeft PSV op 2-0 gezet tegen Heerenveen

Zenuwen?

Heerenveen wenste zich niet neer te leggen bij een nederlaag en na de rust ging het duel aanvankelijk wat meer gelijk op. Sam Larsson schoot in kansrijke positie over, waarna Luciano Narsingh aan de andere kant van dichtbij hetzelfde deed. Had hij de bal teruggelegd, dan was PSV op 4-1 gekomen.

PSV werd gaandeweg weer sterker, al moest doelman Jeroen Zoet met een redding op weer een schot van Larrson voorkomen dat de zenuwen bij PSV alsnog zouden toeslaan.