NOS Sport

Van Klaveren net naast podium op EK

EK turnen: Noël van Klaveren net naast podium op sprong

Noël van Klaveren heeft bij de EK turnen in Montpellier net naast een medaille gegrepen op het onderdeel sprong. Ze eindigde in de finale op een knappe vierde plaats met een score van 14.583 en kwam slechts 0,283 tekort voor het brons.

Van Klaveren had zich als zesde gekwalificeerd voor de finale. Ze liet twee prima sprongen zien, maar vanwege haar enorme snelheid had ze beide keren na de landing een forse nahup nodig om tot stilstand te komen. Van Klaveren hield Elissa Downie (brons meerkamp) en Claudia Fragapane achter zich.

Terug van weggeweest

Normaal gesproken is de nummer vier de eerste verliezer, voor Van Klaveren voelde dat zeker niet zo. "Ik ben hartstikke blij, kan het niet geloven. Het niveau is zo hoog en dan sta ik hier toch tussen de top. Dit voelt zo goed."

Van Klaveren: dit voelt zó goed

Van Klaveren was anderhalf jaar uit de roulatie omdat haar vader ernstig ziek was. Dit resultaat is belangrijk voor het vertrouwen van de turnster. "Ik heb gemerkt dat het heel moeilijk is om op dit niveau terug te komen. Maar dit biedt mogelijkheden voor de toekomst."

Goud Peseka

Regerend Europees kampioene Giulia Steingruber raakte haar titel kwijt. De Zwitserse veroverde vrijdag nog goud op de meerkamp, maar moest op sprong genoegen nemen met het zilver (15.149).

De Russin Maria Paseka was over twee sprongen de beste met een gemiddelde score van 15.250. Haar landgenote Kseniia Afanaseva kwam uit op 14.866 en haalde daarmee het brons binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl