Bartholomew Ogbeche maakt in blessuretijd de 1-1

Cambuur pakt op valreep punt tegen Excelsior

SC Cambuur heeft thuis ternauwernood een punt gepakt tegen Excelsior. Pas in de extra tijd viel de 1-1 en daarmee was de domper voor Excelsior groot, want de club kan de punten goed gebruiken in zijn streven om de nacompetitie te ontlopen. Cambuur liet kostbare liggen in de strijd om deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

In de gelijkopgaande eerste helft was Excelsior het dichtst bij succes toen de bal na een door Rick Kruys verlengde hoekschop pardoes op de knie van Sander Fischer belandde en de paal onheil voor Cambuur voorkwam.

De Rotterdammers waren verder voor rust nog kansrijk met schoten van Adil Auassar en Daryl van Mieghem, terwijl Ninos Gouriye na pover verdedigen van Cambuur op doelman Leonard Nienhuis stuitte. Namens de thuisclub zagen Erik Bakker en Lucas Bijker hun schoten naast het doel verdwijnen en kopte Bartholomew Ogbeche over.

Ogbeche bezorgt Cambuur punt

Na de pauze was het meeste balbezit voor Cambuur, dat veel strijdlust aan de dag legde, maar aanvankelijk nauwelijks grote kansen creëerde. De Rotterdamse counters bleven gevaarlijker en bij één daarvan joeg de door Jeff Stans op maat bediende Auassar de bal in het dak van het doel.

Pas in het laatste kwartier kreeg Cambuur grote kansen op de gelijkmaker. Zo ging een uithaal van invaller Sebastian Steblecki rakelings over en was een inzet van Sander van de Streek hetzelfde lot beschoren. In de slotfase claimde de thuisclub vergeefs een penalty, toen Martijn Barto in het strafschopgebied tegen de grond ging.

In de extra tijd kwam Cambuur toch nog langszij dankzij Ogbeche, die scoorde uit de rebound nadat zijn eerste schot was gekeerd door doelman Gino Coutinho.