Zanger Percy Sledge (74) overleden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Percy Sledge overleden

In zijn woonplaats Baton Rouge is Percy Sledge (74) overleden. De soulzanger vestigde in 1966 zijn naam met When a man loves a woman. Hij had het liedje zelf geschreven.

Sledge combineerde in het begin van de jaren 60 muziekoptredens met een baan als verpleger in een ziekenhuis. De tekst van When a man loves a woman ontstond al improviserend in de studio. Sledge noemde het liedje eens "een godsgeschenk".

Covers

Veel artiesten zouden een cover maken van When a man loves a woman, onder wie Bette Midler in 1980. Michael Bolton had er het meeste succes mee, in 1991. Hij won er een Grammy voor.

Het nummer dook ook veelvuldig op in films, zoals The Big Chill, Hamburger Hill, de tv-serie The Wonder Years en natuurlijk When a man loves a woman, met Andy Garcia en Meg Ryan. 

Hall of Fame

Sledge nam meer hits op, zoals Warm and tender love, It tears me up en Take time to know her. Hij zou het succes van zijn eerste hit niet meer evenaren. 

In zijn lange carrière zou Sledge diverse prijzen winnen, waaronder de Blues Music Award. Ook kreeg hij een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

STER Reclame