Poolse prins daagt Nigel Farage

De Britse politicus Nigel Farage is door een Pool uitgedaagd tot een ouderwets zwaardgevecht. In een YouTube-filmpje zegt de strijdlustige Yanek Zylinski, naar eigen zeggen een Poolse prins, dat hij de opmerkingen van UKIP-leider Farage over Oost-Europese immigranten helemaal zat is. 

De in Londen woonachtige Zylinski wil de eer van zijn volk verdedigen. Hij heeft de flamboyante Farage opgeroepen hem op een ochtend te ontmoeten in Hyde Park. Daar wil hij dan hun meningsverschil oplossen "op de wijze waarop een 18de-eeuwse Poolse aristocraat en een Engelse gentleman dat zouden doen". 

'Indrukwekkend zwaard'

Farage heeft zich in het verleden vaker negatief uitgelaten over immigranten. "Het meest idiote wat ik Farage heb horen zeggen, is dat immigranten verantwoordelijk zijn voor de files op de M40-snelweg", beklaagt Zylinski zich. 

De leider van UKIP heeft ook al gereageerd op het voorstel tot een duel. Hij noemde het zwaard van Zylinski indrukwekkend, maar is niet van plan om op het aanbod van de Pool in te gaan.  

Duel met woorden

Daar had de 'Poolse prins' al een beetje rekening mee gehouden. In het filmpje stelt hij als alternatief voor om met Farage in debat te gaan. Zylinski zegt dat het zwaard van zijn vader is geweest, een cavalerie-officier.

In het Verenigd Koninkrijk zijn op 7 mei verkiezingen. Het anti-Europese UKIP staat momenteel derde in de peilingen. Bij de laatste volkstelling woonden een half miljoen mensen van Poolse afkomst in het Verenigd Koninkrijk. 

STER reclame