Sep Vanmarcke is niet te spreken over het wiel dat hij kreeg ANP

Sep Vanmarcke was goed op weg in Parijs-Roubaix, maar op zo'n twintig kilometer van de finish reed de Belg van Lotto-Jumbo lek. Een heel slecht moment, want hij zat op dat moment in de kopgroep. De neutrale wagen gaf hem daarop een wiel. Dat wiel was volgens ploegleider Nico Verhoeven zeker dertig jaar oud.

"In een wedstrijd als Parijs-Roubaix moet je geen pech hebben. Hij rijdt eerst op een slecht moment lek. Dan krijgt hij een wiel, daar heb ik zelfs nog op gekoerst vroeger. Dat wiel was zeker dertig jaar oud. Dan kun je wel tot de finish komen, maar je kunt niet meer dat beetje extra doen", mopperde Verhoeven bij NOS Langs de Lijn.

Verhoeven: wiel van Vanmarcke was 30 jaar oud

Verhoeven begrijpt niet waarom er nog zulke wielen worden gebruikt. "Het model is dertig jaar oud. Het zijn niet allemaal dezelfde wielen die de neutrale wagens bij zich hebben, dat is gek. Ik vind het heel raar dat er in zo'n wedstrijd zulke wielen in omloop zijn."

87 jaar oud

Ook Vanmarcke was niet te spreken over het materiaal dat hij kreeg. De 26-jarige kopman van Lotto-Jumbo dikte het nog ietwat aan. 

"Ik kreeg een wiel van 87 jaar oud. Het was niet een wiel dat ik nodig had. Het is echt jammer, want ik wilde nog een keer alles geven en had het idee dat er dan niet veel mannen zouden overblijven. Het lot besliste er echter anders over, zoals wel vaker dit voorjaar", zei Vanmarcke tegenover Het Nieuwsblad.

"Beschamend"

Wielercommentator Danny Nelissen was in NOS Lang de Lijn ook duidelijk in zijn oordeel over het materiaal: "Niet dat het heel veel had uitgemaakt voor de uitslag, maar het is natuurlijk wel beschamend voor het bedrijf Mavic. Dat ze met zo'n wiel op de proppen komen."

"Ik geloofde het bijna niet"

STER reclame